Blog
Technische Specificaties van onze gevelisolatie

Technische Specificaties van onze gevelisolatie

Technische Specificaties van LL100 (LL= Low Lambda)

Gratis plaatsbezoek?

Neem contact op

1.   Aan welke Europese Normen voldoet onze gevelisolatie?

·      EN13163/EN 13172: Deze normen hebben betrekking op thermische isolatieproducten voor gebouwen. EN 13163 betreft de specificaties voor fabrieksmatig vervaardigde producten van geëxpandeerd polystyreen (EPS) die worden gebruikt voor thermische isolatie. EN 13172 geeft de evaluatie van overeenstemming van deze producten.

·      EN12667: Deze norm beschrijft de methode om de thermische weerstand en thermische geleidbaarheid van bouwmaterialen en producten te meten.

·      EN12939: Specificeert de methode voor het meten van de dikte van bouwmaterialen bij samendrukking, wat belangrijk is voor de prestatie van thermische isolatie.

·      EN822: Bepaalt de methode voor het meten van de afmetingen (lengte en breedte) van thermische isolatieproducten.

·      EN823: Geeft de procedure voor het meten van de dikte van thermische isolatieproducten.

·      EN824: Bepaalt de methode voor het meten van de haaksheid (vierkantigheid)van de randen van thermische isolatieplaten.

·      EN825: Geeft de methode voor het meten van de vlakheid van thermische isolatieproducten.

·      EN1604/EN 1603: Deze normen gaan over het bepalen van de dimensionele stabiliteit van isolatieproducten onder gespecificeerde temperatuur- en vochtigheidscondities.

·      EN12089: Specificeert de methode voor het testen van de buigsterkte van isolatieplaten, wat belangrijk is om te weten hoe de isolatie zich zal gedragen onder belasting.

·      EN826: Bepaalt de methode voor het testen van de druksterkte van thermische isolatiematerialen, wat een indicator is voor de mechanische sterkte van het materiaal.

·      ENISO 11925: Betreft de ontvlambaarheid van bouwmaterialen en producten. Het test de reactie van isolatiematerialen op directe blootstelling aan vlammen.

Door aan deze normen te voldoen, kan het EPS isolatiemateriaal dus als betrouwbaar, duurzaam, en veilig voorgebruik in bouwprojecten worden beschouwd, met gegarandeerde thermische en mechanische eigenschappen die voldoen aan Europese kwaliteitsstandaarden.

2.    Warmtegeleidingscoëfficiënt

= de Lambda-waarde λ
meet de thermische geleidbaarheid van een materiaal. Bij EPS is dit een constante waarde die de warmtegeleidingscoëfficiënt aangeeft. Deze waarde verandert niet met de dikte van het materiaal. Het is een inherent kenmerk van het materiaal dat aangeeft hoe goed het warmte geleidt. Dus, of je nu 10 cm of 14 cm dik EPS gebruikt, de Lambda-waarde blijft 0.031W/mK. Een lagere Lambda-waarde betekent dat het materiaal minder warmte geleidt.
De Lambda-waarde wordt uitgedrukt in Watt per meter Kelvin (W/mK).

3.    De R-waarde

De R-waarde meet de thermische weerstand van een materiaaltegen warmteoverdracht. Het is een indicatie van de isolatie-efficiëntie van het materiaal.
Het beschrijft hoe effectief een materiaal warmteoverdracht door geleiding, convectie en straling weerstaat. De R-waarde wordt uitgedrukt in vierkante meter Kelvin per Watt (m²K/W). Hoe hoger de R-waarde, hoe beter het materiaal isoleert, wat betekent dat het minder warmte verliest in de winter en minder warmte opneemt in de zomer. Deze waarde is cruciaal bij het bepalen van de isolatie-eigenschappen van bouwmaterialen en speelt een sleutelrol bij het verbeteren van de energie-efficiëntie van gebouwen.

>     14cm EPS isolatie = R-waarde 4.52 m²K/W

>     12cm EPS isolatie = R-waarde 3.87 m²K/W

>     10cm EPS isolatie = R-waarde van 3.13 m²K/W

4.   EPS & XPS
Bij het renoveren van gevels kan een combinatie van XPS en EPS isolatiematerialen een uitstekende oplossing bieden, vooral voor het voorkomen van vochtproblemen en het verhogen van de thermische efficiëntie. XPS, met zijn vochtwerende eigenschappen, is ideaal voor gebruik direct achter de gevelbekleding zoals granietkorrel of blauwe steen. Dit materiaal helpt om vochtintrede aan de basis van de gevel (helemaal onderaan) te voorkomen, een cruciaal gebied waar water vaak binnendringt. EPS platen hebben een goede isolerende werking door de stilstaande lucht die in het isolatiemateriaal zit opgeslagen. Deze isolatieplaten zijn erg licht waardoor ze makkelijk zijn toe te passen. Verder hebben de EPS platen een hoge isolatiewaarde, zijn ze brandwerend en ongevoelig voor vocht

5.   Dimensionele stabiliteit:

SDS(N)5: ± 0.5%

6.   Mechanische Eigenschappen:

·     Buigsterkte (EN 12089): ≥ 100 kPa

·     Druksterkte (EN 826 bij 10% vervorming): 100kPa

7.   Brandklasse:

EN ISO 11925: Klasse E

Gratis plaatsbezoek? Neem contact op!

Wij maken gebruik van cookies

We maken gebruik van cookies om websiteprestaties te meten, sociale netwerkfuncties te bieden en advertenties te personaliseren. Zie onze privacy policy voor details.